La vint-i-cinquena Fira del Llibre del Pirineu que es celebrarà a Organyà tanca la presentació d’originals amb 268 relats presentats. Els premis que més participació han tingut són el Josep Grau i Colell de poesia i Lletres de Dones de relats curts. El nou premi convocat pel Govern andorrà; Mort, qui t’ha mort? de relat negre, ha rebut 28 originals en la seva primera edició.

L’esdeveniment que tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de setembre començarà divendres amb la inauguració oficial. Dissabte es donarà per iniciada la fira amb parades d’editorials i la presència d’autors i al migdia es farà un vermut literari.

Els actes continuaran a la tarda amb la presentació del llibre Les noves Homilies d’Organyà, un recull d’homilies contemorànies de personalitats del món de la literatura i el pensament, que han estat presentades fins ara a la fira.

La lectura de les homilies d’enguany aniran a càrrec de l’escriptor Xavier Bosch i el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós. Al vespre es farà entrega dels guardonats als 7 premis convocats a la Fira del Llibre del Pirineu.

Tot i que la celebració de la fira estarà lligada a les restriccions i mesures del moment, s’espera que una vintena d’editorials i llibreries s’instal·lin a Organyà per orferir centenars d’obres amb el Pirineu com a eix central.

Parlen al vídeo: CELESTI VILÀ, ALCALDE ORGANYÀ