Aquest dimecres ha arrencat la 23a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà, després que l'any passat la pandèmia va obligar a suspendre-la. Alumnes i professors s'han retrobat a les aules de l'escola Alfons I, un espai preparat per acollir-los amb totes les mesures de seguretat, com ara entrades esglaonades, ventilació i control d'aforament. Dels set cursos que es proposaven inicialment, finalment se'n faran cinc. Des de l'Associació Universitària de Cerdanya, però, remarquen que no és una edició de xifres, sinó que el que valoren és el fet de poder recuperar la formació presencial de qualitat.

S'han proposat els cursos que sempre han tingut bona acollida: el de mindfulness, el monogràfic d'Amadeus Mozart, un taller de canalització bascular ecoguiada per a infermeria, un curs sobre dietes emergents i una iniciació al teatre d'improvisació.

Des de l'AUCER han recordat que les inscripcions per als cursos de dijous i divendres continuen obertes.

Pel que fa a les activitats obertes de dimecres, dijous i divendres a la nit, aquestes es faran amb normalitat, tot respectant la normativa vigent. Per això la Nit de les Arts d'aquest dimecres, per exemple, s'ha canviat d'ubicació.

Recordem que la conferència de cloenda de divendres, que enguany anirà a càrrec de la presidenta del Parlament Laura Borràs, tindrà lloc al teatre de Casino Ceretà i caldrà reservar amb antelació l'entrada. Durant l'acte es farà entrega del Premi Aucer Vila de Puigcerdà al millor estudiant de la comarca.

Parlen al vídeo: Mª ÀNGELS TERRONES, RESPONSABLE CURSOS UNIVERSITAT ESTIU