La Seu d’Urgell acull un dels primers tallers de l’Agenda Rural de Catalunya que tindran lloc a una quinzena de municipis i s’espera que hi participin mig miler de persones que permetin acabar de configurar la proposta inicial de la comissió redactora. L’objectiu és que a finals d’any formi part del pla d’acció el Govern.

En el taller realitzat a l’Alt Urgell, on hi han participat una trentena de persones, s’ha posat de manifest la necessitat de millorar les carreteres, treballar per aturar la despoblació i que els joves es puguin quedar al territori i la importància de la gestió forestal.
Aquest projecte, que actualment es troba en la segona etapa, recollirà totes les propostes de la població i en l’última fase es presentarà el document final a la comissió redactora, per portar-ho posteriorment al Govern.

Aquesta agenda ha estat un encàrrec del Govern a l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Associació de Micropobles de Catalunya i el Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible. En el desenvolupament del document hi han participat unes 35 entitats.

Parlen al vídeo: LLUÍS COROMINAS, MEMBRE COMISSIÓ REDACTORA AGENDA RURAL CATALUNYA