Les estacions de muntanya del grup FGC tenen clar que la bicicleta és la clau per desestacionalitzar el turisme de les comarques pirinenques. L'auge del cicloturisme a tots els nivells ha fet que les instal·lacions apostin per ampliar els productes i serveis dirigits a aquest públic. En el cas de la Molina, fa temps que l'estació ofereix el Bike Park, el qual compta amb 46km de circuits senyalitzats per fer en bicicleta de descens. De cares als propers anys es planteja seguir creixent en aquesta direcció, apostant per obrir el Bike Park a usuaris de tots els nivells, crear circuits especials per a e-bikes o construir un pumptruck.

Des de FGC han remarcat l'estreta col·laboració que tenen amb la direcció del Parc Natural del Cadí Moixeró, on s'estén el domini de l'estació de la Molina. En aquest sentit, des del grup han destacat que les activitats que es proposen són respectuoses amb l'entorn i que el que es busca és que els usuaris gaudeixin de la muntanya sense aglomeracions i d'una manera sostenible.

Així, doncs, FGC aposta perquè les estacions de muntanya funcionin els 365 dies de l'any, sobretot els mesos de primavera i tardor, per tal de rendibilitzar les inversions fetes a les instal·lacions i dinamitzar l'economia del territori.

La Molina ja està immersa en les activitats d'estiu. Una de les novetats d'enguany són els dos circuits de senderisme, que es troben a la cota 2537 metres i on s'hi accedeix amb el telecabina. Es tracta de dos circuits de nivell fàcil: un d'interpretació de fauna i l'altre per conèixer el passat miner de la Tossa.

La temporada estival de l'any passat va ser de rècord per a l'estació cerdana, arribant als 50.000 visitants, xifra que confia poder repetir enguany.

Parlen al vídeo: XAVIER PERPINYÀ, DIRECTOR ESTACIÓ LA MOLINA - MARTA SOBIRÀ, PRESIDENTS FGC