El delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, creu que els Jocs Olímpics Barcelona – Pirineus 2030 poden ser una oportunitat pel territori. Després que el Parlament de Catalunya hagi aprovat una moció per presentar una candidatura pels Jocs d’Hivern amb 71 vots a favor, Pérez ho ha descrit com una promesa cap als joves del Pirineu.

El delegat de l’Alt Pirineu afirma que aquest projecte ha de tenir com a objectiu situar el territori al mapa a escala internacional i impulsar-lo econòmicament i demogràficament.
La voluntat és que aquests Jocs Olímpics siguin sostenibles, aprofitant les instal·lacions ja existents i conservant l’entorn del Pirineu, per fer-los innovadors i diferents.
Quan es coneguin tots els detalls de la candidatura es realitzarà una consulta entre els pirinencs i pirinenques per decidir si es tira endavant amb el projecte.

Pérez creu que aquests Jocs Olímpics han de comptar amb el consens i la participació de la gent del territori, ja que no tindria sentit celebrar-los en contra de la seva voluntat.

Parlen al vídeo: RICARD PÉREZ, DELEGAT GOVERN ALT PIRINEU I ARAN