ANC Cerdanya ha omplert d'estelades el pas del Tour de França per l'Alta Cerdanya. Aprofitant que es tractava d'una de les etapes més esperades d'aquesta edició, les seccions de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la Cerdanya i de la Catalunya Nord i el Consell Republicà han convocat un acte reivindicatiu. Aquest ha consistit en animar els veïns i veïnes a apropar-se a veure els ciclistes amb banderes estelades. A més, han desplegat una bandera independentista gegant en un dels revolts, que s'ha retransmès en directe des de l'aire.

L'estelada gegant s'ha viralitzat ràpidament i ha generat molts comentaris a Twitter.
La 15a etapa de la prova reina de ciclisme per carretera ha tingut la sortida a Ceret. Els ciclistes s'han dirigit cap a Prada i Vilafranca i després d'escalar la Perxa, han passat per les poblacions cerdanes de Montlluís, Font-romeu, Enveig, el Pimorent i fins arribar a Andorra.

L'estatunidenc Sepp Kuss s'ha imposat a la primera etapa pirinenca, per davant de l'espanyol Alejandro Valverde.

Parlen al vídeo: DECLA: ELISENDA PALUZIE, PRESIDENTA ANC