Alp ja ho té tot a punt per a viure un cap de setmana de motor, amb el 5è Festival MotorSport. Aquest compta amb el 6è Rally Sprint, el 4t Clàssic Comtat de Cerdanya i la 10a Pujada Alp 2500. Aquesta darrera prova es va suspendre l'any passat per la pandèmia. Enguany la pujada serà puntuable únicament per al Campionat de Catalunya de Muntanya. Com cada any, l'abundant inscripció en aquesta prova, amb més de 70 equips, es caracteritza per la seva gran qualitat de pilots i cotxes, entre els quals destaca Jaume Vilardell (Bango B52) en CM+, Manel Guiral (Speedcar GT 100) en CM o Edgar Montellà (Silver Car S3).

La gran majoria d'aquests vehicles tindran a la carretera GI-400, d'Alp a Masella, l'escenari on rodar i exhibir-se, mentre que el carrer Mancomunitat serà el marc que els acollirà a tots, uns en règim d'exposició i els altres com a parc tancat. 

S'espera la participació de 130 equips.

El festival l'organitza de manera conjunta Cerdanya Racing Club Esportiu i V-Line Org.