La Diputació de Lleida crearà l’Agència de l’Energia de Lleida, Pirineu i Aran per ser un referent en la transició energètica pels municipis del territori. Durant la segona jornada de Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, s’ha parlat sobre la urgència de la transformació econòmica relacionada amb les energies i el món local.

En la xerrada s’ha posat de manifest la importància de no repetir errors del passat com la creació de grans Centrals Hidroelèctriques al Pirineu com la de Llavorsí, Capdella o Oliana, però amb un sistema centralitzat a la ciutat.

Aquest nou projecte presentat en el marc del Pacte Territorial de l’Energia que s’ha de dur a terme entre 2020 i 2027, tirarà endavant amb el finançament dels fons europeus Next Generation.

A l’Alt Urgell ja són diverses instal·lacions les que compten amb plaques solars com el Parc del Segre o el Palau d’Esports a la Seu i la depuradora d’Oliana.

Parlen al vídeo: JOAN TALARN, PRESIDENT DIPUTACIÓ DE LLEIDA - MARIA ASSUMPTA FARRAN, DIRECTORA GENERAL ENERGIA, MINES I SEGURETAT INDUSTRIAL - JORDI LATORRE, VICEPRESIDENT DIPUTACIÓ DE LLEIDA