Aquest matí ha tingut lloc la reunió de coordinació de la campanya forestal 2021 de l’Alt Pirineu i Aran. L’acte s’ha celebrat al Centre de Suport Territorial Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, a Tremp.

En els últims anys aquesta trobada es realitzava des de Lleida, però l’actual Govern ha cregut oportú traslladar-la altre cop al Pirineu per tractar les problemàtiques reals del territori.

Tot i que a la part sud de l’Alt Urgell i al Pallars Jussà sí que es contempla la possibilitat d’incendis durant aquesta campanya, un dels fets que més s’han parlat és l’afluència de gent als Parcs Naturals.

Durant tot l’estiu s’espera un clima molt calurós i poca humitat, temps que fa que s’hagin d’extremar totes les mesures de prevenció.

Tot i que el Pirineu no es considera una zona amb perill d’incendis, s’ha de tenir molta cura, ja que el territori reuneix les masses forestals més grans i continues de Catalunya.

Parlen al vídeo: MONTSERRAT MESEGUER, DIRECTORA DELS SERVEIS TERRITORIALS A L’ALT PIRINEU I ARAN - RICARD PÉREZ, DELEGAT TERRITORIAL DEL GOVERN A L’ALT PIRINEU I ARAN - JOSEP PUJOL, CAP ÀREA BÀSICA CERDANYA AGENTS RURALS - PEDRO-LUÍS MAYORDOMO, RESPONSABLE PROTECCIÓ CÍVIL LLEIDA, ALT PIRINEU I ARAN - JOAN JOSEP BELLOSTAS, INSPECTOR ÀREA OPERACIONS DGPEIS