Des de fa unes setmanes, l'Àrea Bàsica de Salut de Cerdanya compta amb una nova consulta de geriatria. Aquesta està situada a la primera planta de l'antic hospital de la capital cerdana, instal·lacions gestionades per la Fundació Hospital de Puigcerdà. L'entrada en funcionament del nou servei ha estat possible gràcies a l'ampliació de la plantilla. S'ha contractat una nova geriatria i una nova infermera. D'aquesta manera es vol donar un millor servei als pacients i treure pressió a l'atenció primària.

CatSalut, a través de la Regió Sanitària, va demanar a la fundació Hospital de Puigcerdà que ampliés el servei de geriatria per poder oferir cobertura 7 dies a la setmana durant 12 hores, de 8h del matí a vuit del vespre. Fins ara era de les 8 fins dos quarts de 4 de la tarda. La major part de l'horari és presencial tot i que hi ha franges amb guàrdies telefòniques o telemàtiques.

Des de l'obertura de la nova consulta, s'atenen una mitjana de dotze pacients a la setmana.

Els equips PADES estan formats per experts en cures pal·liatives i en l’atenció a les persones amb malaltia crònica avançada, integrats per professionals de l’àmbit de la medicina, la infermeria, el treball social i la psicologia. La seva actuació es porta a terme també en el domicili i contemplen una atenció integral del pacient que es troba en un procés de final de vida i de la seva família.

Parlen al vídeo: ALBA ROIG, GERIATRA ABS CERDANYA