Falten pocs dies perquè comenci la 23a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà. Concretament, tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de juliol. Malgrat l'empitjorament dels indicadors de la covid-19, des de l'Associació Universitària de Cerdanya confien en què tant els cursos com les activitats obertes es puguin desenvolupar amb normalitat. Per fer-ho possible, l'entitat vetllarà perquè es compleixin totes les mesures de seguretat.

Pel que fa als cursos, enguany se n'han programat set, de les temàtiques que han tingut sempre bona acollida, com la història, la música, el creixement personal o la salut. De moment ja hi ha un centenar d'inscrits.

A més dels cursos, la setmana universitària programa cada any activitats obertes a tothom. Es tracta de propostes culturals molt esperades, com la Nit de les Arts al Parc Schierbeck del dimecres, la Nit dels Estels a l'estació de la Molina del dijous i la conferència de cloenda de divendres, que enguany anirà a càrrec de la presidenta del Parlament Laura Borràs, qui parlarà sobre la figura femenina en la literatura catalana. Aquesta darrera activitat tindrà lloc al teatre de Casino Ceretà i caldrà reservar amb antelació l'entrada, ja que l'aforament s'ha limitat a 175 persones. Durant l'acte es farà entrega del Premi Aucer Vila de Puigcerdà dotat amb 1700 euros al millor estudiant de la comarca.

Des de l'Aucer han recordat que enguany no serà una edició de xifres, ja que el més important és que la setmana es porti a terme i recuperar així la formació de qualitat i les propostes culturals. Recordem que l'any passat la Universitat d'Estiu de Puigcerdà es va suspendre per la situació sanitària.

Parlen al vídeo: FRANCESC ARMENGOL, PRESIDENT AUCER