La Seu d’Urgell celebra la festivitat de Sant Ot, patró de la ciutat, amb un dia festiu. Entre els actes del dia hi ha hagut la celebració d’una missa a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, un concert de la coral Veus de la Seu i una xerrada sobre la celebració de la festivitat fa tres-cents anys.

Encara que actualment els actes de la celebració de Sant Ot es redueixen a l’àmbit eclesiàstic, fa tres segles era la festa major de la Seu. La festivitat es començava a celebrar la vigília abans fins al mateix dia al vespre.
Alguns dels actes eren exclusivament per a la societat de classe alta, com uns balls que es celebraven a la sala d’actes de l’ajuntament. Tot i això, també hi havia activitats per a tothom com els gegants o balls populars.
Un dels fets que crida l’atenció és que durant la celebració de Sant Ot hi havia molts dolços, begudes fredes i xocolata desfeta.

L’any que ve la festivitat commemorarà nou segles des de la mort del tercer bisbe santificat d’Urgell, Sant Ot.

Parlen al vídeo: LLUÍS OBIOLS, PRESIDENT IEC ALT URGELL