El Comitè 8M de l’Alt Urgell presenta al ple de l’Ajuntament de la Seu un estudi sobre els noms de carrers a la ciutat dins la campanya que es va iniciar a finals de març amb el nom “Carrers per descobrir, dones ocultes”. El Col·lectiu feminista ha demanat al consultori presentar una moció al setembre per crear una comissió municipal que revisi el nomenclàtor dels carrers i espais públics.

Les Trementinaires és la proposta presentada perquè sigui el nom d’un carrer cèntric de la ciutat, ja que ha estat la guanyadora del procés participatiu realitzat a través d’una exposició per conscienciar de la masculinitat en els noms dels carrers.
D’altra banda, a l’abril també va tenir lloc un acte simbòlic en el qual es va tapar la placa del carrer Bisbe Iglesias Navarri, personatge relacionat amb el franquisme, per un cartell amb el nom de Les Trementinaires.
El Comitè demana formar part d’aquesta comissió per proposar canvis en el nomenclàtor i augmentar la presència de les dones.

Del total de 177 carrers, passatges, avingudes, places i passeigs que té la Seu només 7 tenen nom de dona.

Parlen al vídeo: GENISSA G. CARRICONDO, COMITÉ 8M ALT URGELL - JORDI FÀBREGA, ALCALDE LA SEU D’URGELL