La reforma de l’Escola Mossèn Albert Vives de la Seu s’inclourà en el pressupost de 2022 del Govern, tal i com s’ha aprovat en la comissió d’Educació per la proposta presentada pel grup socialista i que ha estat recolzada amb tots els vots a favor i una abstenció.

Òscar Ordeig, el diputat socialista per Lleida, Pirineu i Aran remarca que aquest és un pas endavant per a tots els nens i nenes de la ciutat que formen part del centre educatiu.

La proposta demana revisar i actualitzar el projecte de reforma integral de l’escola per poder-ne reservar una partida pressupostària i executar les obres en el menor temps possible.

L’escola espera una reforma integral des de l’any 2008, però només es va fer una actuació urgent el 2010 al teulat per evitar degoters.

El grup de Compromís X la Seu remarca que s’han presentat diverses mocions a l’ajuntament de la ciutat perquè es realitzin accions als accessos de la instal·lació i el muntatge d’un ascensor.

La última vegada que en un ple del consistori de la Seu es va debatre aquesta petició va ser just abans de l’inici de la pandèmia. L’equip de govern va donar suport a la proposta i la regidora d’Educació, Núria Tomàs, va deixar clar que ja s’estava treballant amb el Departament d’Educació de la Generalitat perquè la reforma del centre educatiu fos una prioritat.

El document en el qual es preveuen canvis en el centre, que es va redactar el 2008, s’haurà d’actualitzar per adaptar-se a les noves necessitats de l’escola.