Com ha passat a la resta de Catalunya, els indicadors de la covid-19 a Cerdanya han empitjorat aquests darrers dies. Si fa deu dies el total de casos detectats a la comarca des del març de 2020 era de 2273, aquest dilluns es situa en 2375. Això vol dir que s'han registrat un centenar de nous positius.

Des de l'hospital de Cerdanya han confirmat a aquest mitjà que la mitjana d'edat de les persones que s'han contagiat darrerament és aproximadament 20 anys. Ara mateix només hi ha, però, un pacient amb coronavirus ingressat a l'hospital cerdà.

El risc de rebrot s'ha enfilat fins a superar els 1700 punts, mentre que la taxa de reproducció del virus es situa en 4,14. El percentatge de PCR i test d'antígens positius és del 25%. Les dades són més preocupants als municipis més poblats, és a dir, Puigcerdà i Bellver. Ger i Prats i Sansor també freguen els mil punts de risc de rebrot.

Pel que fa a les jornades de vacunació massiva, divendres 9 de juliol se n'ha programat una altra al Museu Cerdà de Puigcerdà, destinada a les persones de 16 a 29 anys residents a la comarca. Les inscripcions s'han de fer a través de la web de l'ajuntament de Puigcerdà.