Quaranta-cinc anys d’història de la Trobada d’Acordionistes del Pirineu que tindrà lloc del 23 al 28 de juliol a la Seu d’Urgell, Castellbò i Puigcerdà amb el suport de la Diputació de Lleida.

Aquesta trobada, iniciada el 1976, es considera el festival de música tradicional més antic de Catalunya, que el 1999 es va incorporar a la Ruta Europea de Festivals de Música Tradicional, i enguany comptarà amb la participació de solistes i formacions de tot el món.

El vicepresident tercer de la Diputació, Antoni Navinés, ha posat de manifest la importància de mantenir iniciatives com aquesta que revaloren les comarques i atreuen turisme familiar que enriqueix el municipi.
Per la seva part, Artur Blasco, el president de l’Associació Arsèguel i els Acordionistes del Pirineu, destaca que el model de la trobada s’ha escampat arreu d’Europa i molts festivals l’estan utilitzant.

La cita d’aquest 2021, amb l’acordió com a protagonista, reunirà una setantena de músics vinguts d’Aragó, Euskadi, Portugal, Itàlia, Colòmia, República Dominicana i Uruguai, entre altres països. La gran afluència de públic que reuneix sempre aquest esdeveniment ha fet que molts dels hotels de la Seu ja tinguin reserves.

El dia 23 les activitats començaran a la Seu d’Urgell amb diferents concerts i una fira de lutiers, que també es celebrarà els dies 24 i 25. El mateix 25 hi haurà un concert a la col·legiata de Santa Maria de Castellbò i el 26 es farà un taller de danses a la Seu. La Trobada farà l’acte final el dia 28 a Puigcerdà amb un concert al Casino Ceretà. Per les restriccions sanitàries no es celebrarà el tradicional concert al poble d’Arsèguel.

Navinés ha volgut remarcar que la unió de músics amb instruments, ideologies i cançons de diferents indrets suma valor al festival i situa Lleida, l’Alt Urgell i Catalunya arreu del món.

Les entrades pels concerts es poden aconseguir de manera anticipada a través del web codetickets.com o de manera presencial al mateix acte.