Els Bombers de la Generalitat han presentat aquest matí, a l’aeroport Andorra – La Seu, el nou helicòpter medicalitzat que tindrà base permanent al Pirineu. Tot i que l’aeronau operarà cada dia de l’any en aquestes instal·lacions, els dies puntuals més crítics també tindrà base a Tírvia.

L’aparell ja ofereix servei des de l’11 de juny en aquesta base, en aquest primer mes de funcionament aproximadament s’han fet una cinquantena de rescats, deu d’aquests han necessitat atenció mèdica en el mateix moment.

El nou helicòpter de rescat amb el qual compta la base dels Pirineus ha tingut un cost pel departament d’Interior de més de 4 milions i mig d’euros en tres anys.

L’acte ha comptat amb la presència del director de l’aeroport Andorra – La Seu d’Urgell, Òscar Madrid, el delegat del govern de l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez i l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega.

Parlen al vídeo: JOAN DELORT, DIRECTOR GENERAL DE PREVENCIÓ, EXTINCIÓ D’INCENDIS I SALVAMENTS - CHUS CABAÑAS, ADJUNT SEM SERVEIS ESPECIALITATS I EXTRAORDINARIS - DAVID BORRELL, CAP DEL COS DE BOMBERS