Aquest dissabte s'ha presentat al Bibliollac de Puigcerdà la guia dels «Quaderns de la Revista de Girona» Jardins, de Joaquim M. Puigvert, Ignasi Esteve, Josep Pujol i Rosa Maria Gil. L’obra, editada conjuntament per la Diputació de Girona i la Fundació “la Caixa”, ofereix una visió panoràmica i interdisciplinària de la història dels jardins a les terres de Girona. Els lectors hi trobaran les característiques dels principals models de jardins, les tipologies més comunes, una proposta de guia itinerària dels jardins més notables públics i privats, la seva presència en la literatura i l’art, així com un compendi dels principals projectes de jardins. Tot amb l’objectiu de reivindicar-ne el valor històric i patrimonial i fer prendre consciència de la seva gran fragilitat.

Precisament s'ha escollit aquest espai cerdà per fer la presentació del llibre perquè el Parc Schierbeck forma part d'aquest, així com els jardins del Consell Comarcal.

El volum Jardins és el número 204 de la col·lecció dels «Quaderns de la Revista de Girona», i el 86 de la sèrie «Guies». Des de la seva creació l’any 1985, aquesta col·lecció, que dirigeix Rosa Maria Gil i Tort, ha nodrit les biblioteques públiques i privades amb més de cent monografies locals i prop de noranta guies de contingut específic.

Aquesta presentació literària forma part del programa de la Setmana Cultural del Roser de Puigcerdà, que s'allargarà fins diumenge.

Parlen al vídeo: ROSA MARIA GIL, DIRECTORA COL·LECCIÓ - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - JOAQUIM M. PUIGVERT, COAUTOR