La historiadora de l'art puigcerdanenca, Sandra Adam, acaba de publicar un nou llibre: 'L'estiueig a la Cerdanya'. Es tracta d'un volum centrat en els inicis d'aquest fenomen a la comarca que vol explicar per què Cerdanya és un dels escenaris de l’estiueig a Catalunya o l'impacte que va tenir en el desenvolupament del territori. El llibre també vol desmitificar la creença de que els barcelonins són els que van començar a estiuejar a la comarca a partir del 1900.

Un altre grup d'estiuejants que troben a Cerdanya el destí ideal per passar una temporada són els que busquen salut, sobretot els que tenen alguna afectació respiratòria o a la pell.

El llibre és el resultat de més de sis anys de recerca. Compta amb 280 fotografies, moltes d'aquestes procedents de fons familiars.

L'autora explica com l'evolució de l'estiueig va estretament lligada a les comunicacions, ja que als inicis el trajecte des de Barcelona amb carruatges era molt feixuc i llarg. També parla d'on s'allotjaven aquests primers turistes.

El llibre, publicat per l'editorial Efadós, ja es pot comprar als punts de venda habituals.

Parlen al vídeo: SANDRA ADAM, AUTORA