La Seu d’Urgell reclama conèixer en detall la candidatura Pirineus – Barcelona 2030 per la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030 abans de posicionar-se a favor o en contra de la celebració esportiva.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha donat suport a la candidatura en una reunió celebrada a la Moncloa amb Pere Aragonès.

Tot i que el Comitè Olímpic Internacional ja va avalar la candidatura i va fer una primera visita a diferents instal·lacions de la Seu i el Pirineu. L’anterior consellera de Presidència de la Generalitat, Mertixell Budó, va destacar en la presentació dels nous estudis universitaris d’INEFC a la Seu que aquesta podria ser la capital dels jocs. El consistori demana ara una nova reunió amb la Secretaria General de l’Esport.

Tot i les mostres de suport per la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030, encara no s’ha formalitzat oficialment, ja que faltaria entregar una última carta amb la signatura de totes les autoritats implicades.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, VICEALCALDE LA SEU D’URGELL - PEDRO SÁNCHEZ, PRESIDENT GOVERN ESPANYOL - FRANCESC VIAPLANA, VICEALCALDE LA SEU D’URGELL