Aquest dijous 1 de juliol s'ha posat en marxa el Bibliollac, el servei de lectura a l'aire lliure que cada estiu ofereix la Biblioteca Comptat de Cerdanya al parc Shierbeck de Puigcerdà. Es tracta d'una proposta que sempre té bona acollida, ja que els lectors i lectores poden trobar-hi llibres, contes infantils o revistes i llegir-los a la fresca de manera gratuïta. Enguany, el servei compta amb més publicacions per al públic adult.

Com l'estiu passat, les persones usuàries hauran de seguir una sèrie de mesures per evitar possibles contagis, tot i que l'ús de la mascareta no és obligatòria a l'exterior. Sí ho és a la caseta del Bibliollac, pensada per als dies de mal temps.

A banda, també s’ofereix “L'hora del conte” els divendres 9 i 23 de juliol i els divendres 6 i 20 d’agost a dos quarts de dotze del matí. Enguany, a més, l'espai acollirà presentacions literàries.

Cada estiu, uns 4000 usuaris utilitzen el servei de lectura i uns 600 infants participen a les activitats, xifres que els seus responsables esperen tornar a repetir enguany, després que l'any passat la pandèmia va fer que es reduïssin a la meitat.

El Bibliollac obrirà fins el 31 d’agost d’11 a 1,15h i de 4,30 a 8,15h de la tarda, de dimarts a divendres i i fins les 14h de la tarda els caps de setmana i festius.

Parlen al vídeo: Mª ÀNGELS TERRONES, DIRECTORA BIBLIOTECA COMTAT CERDANYA