El Festival de Música Antiga dels Pirineus, el FEMAP, celebrarà enguany la desena edició, després d’haver hagut d’anul·lar la de l’any passat per la pandèmia. En total, s’han programat 48 concerts en 33 municipis pirinencs i prepirinencs, entre els quals n’hi ha tres de nous: la Vansa i Fórnols, Isona i Conca Dellà i Tiurana. La inauguració del festival tindrà lloc aquest divendres 2 de juliol a la Seu d’Urgell, amb Officium Defunctorum Urgellensis, una producció pròpia del festival que també s’oferirà a Puigcerdà i a Pesillà de la Ribera. La resta de concerts es podran veure fins al 22 d’agost en diferents localitats de l’Aran, l’Alta Ribagorça, els Pallars Jussà i Sobirà, l’Alt Urgell, la Noguera, el Solsonès, el Berguedà, Cerdanya, el Ripollès, el Rosselló i Andorra. Un any més, el festival tornarà a organitzar els packs turístics així com el Femap Social, que pretén apropar la música antiga a la gent gran i a persones amb diversitat funcional. Enguany també es potenciaran les activitats del Femap Social en aquelles residències que han patit més els estralls de la covid-19.