L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, de la mà del Centre del Romànic de la Vall de Boí i amb l’impuls de la Diputació de Lleida, ha iniciat un nou projecte, lligant música i patrimoni. Es tracta del Festival OJC – Patrimoni. Centrat en la temporada d’estiu, el certamen s’iniciarà aquest any amb un cicle de Música de cambra a les esglésies romàniques de la Vall de Boí.

Des de l’orquestra assenyalen que en aquest festival es posen de rellevància dos tresors: el romànic pirinenc i la música, interpretada per l’OJC. Tot plegat, remarquen que permet posar mútuament en relleu aquests dos grans valors culturals.

El cicle reunirà diferents formacions de músics de l’OJC. Els concerts s’iniciaran el proper 4 de juliol a Barruera amb l’actuació de VII Ensemble. L’11 de juliol, mentrestant, el Quartet Prysma visitarà Durro i el 18 de juliol els vents de l’OJC actuaran a Taüll. El 25 de juliol serà el torn de Boí amb el Quartet Teixidor i, finalment, completarà aquest primer cicle l’Univers Poètic Manuel de Pedrolo, que actuarà a Erill La Vall. L’aforament és limitat segons la situació de la pandèmia en cada moment i la reserva d’entrades es pot fer a centreromanic.com