El jutjat d’instrucció número 1 de Puigcerdà ha arxivat la demanda presentada per la Fiscalia per prevaricació contra l’alcalde de la vila, Albert Piñeira per dues obres que es van fer al municipi el 2019.

Després de portar a terme una investigació, el jutge no ha trobat indicis de delicte en la causa oberta per l’adjudicació de les obres de la plaça Dionís Puig i el tram del camí d’Ur de Puigcerdà. L’Ajuntament les va adjudicar sense concurs en considerar que eren treballs menors independents, però Fiscalia considerava que aquests treballs es podrien tractar d’una obra major dividida en dues actuacions. Les dues obres menors sumaven un total d'uns 80.000 euros i per tant s'investigava si s'havia de considerar obra major i si calia obrir un procediment de contractació pública.

Per altra banda, l’oposició a l’Ajuntament de Puigcerdà (ERC i el PP) reclama que s’obri una Comissió d’Investigació en el marc municipal per conèixer els motius pels quals «centenars de multes» haurien quedat prescrites per falta de tramitació entre el 2016 i el 2019, segons explica ERC en un comunicat. Els dos partits demanaran que es creï aquesta comissió a un ple extraordinari que, segons ha confirmat l’alcalde Piñeira se celebrarà a mitjans de juliol.