Detectat un brot de COVID a Oliana que s’ha originat a partir de dos positius que van sorgir després d’una estada en una casa rural. Una trentena d’alumnes de l’Institut Francesc Ribalta de Solsona van viatjar a Banyoles per celebrar el final de la selectivitat, al cap d’uns dies es van detectar una vintenta de casos.

Tot i que fa uns quinze dies al municipi només hi havia un cas aïllat, actualment s’han confirmat 24 casos positius, a l’espera de resultats pendents i proves que s’han de realitzar durant aquesta setmana.

Aquest dilluns es van fer 33 proves entre els contactes directes dels positius, de les quals 11 van confirmar nous casos. Actualment s’esperen els resultats de 16 PCR.

Donat que un dels positius ha estat un jugador del Club Esportiu Oliana demà es farà un cribratge general a tot l’equip i també al Club de Futbol Pardinyes, el rival d’aquesta última jornada de competició.

Davant aquest augment de casos les activitats culturals es veuen suspeses durant quinze dies.

Des del consistori es recorda que és molt important complir correctament amb el confinament domiciliari, tant per les persones positives com pels contactes estrets, i seguir les mesures sanitàries.

Parlen al vídeo: CARME LOSTAO, ALCALDESSA OLIANA