Ja ha acabat el projecte per millorar l’accés i recuperar diverses parts del jaciment romà de Llorís, al costat d’Isona. A més, també s’hi ha col·locat uns panells informatius que inclouen enllaços a vídeos en 3D que recreen com era aquesta vil·la. Aquest dimarts, autoritats i tècnics hi han fet una visita, coincidint amb la campanya d’excavacions que hi fan aquests dies estudiants d’arqueologia de la Universitat de Barcelona. Tot plegat ha tingut un cost d’uns 120.000 euros i s’ha impulsat des del Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà amb el cofinançament dels fons FEDER.

Aquesta és una de les primeres vil·les romanes que s’excaven al Prepirineu i presenta un bon estat de conservació. Ara, el repte és trobar finançament per poder seguir excavant ja que es creu que s’hi pot trobar material molt interessant.

Les restes de la Vil·la romana de Llorís van quedar al descobert l’any 2000, quan s’estaven fent les obres de millora a la carretera de Comiols que, justament havien de passar per aquest terreny.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT CONSELL COMARCAL PALLARS JUSSÀ - ROSA AMORÓS, ALCALDESSA D’ISONA I CONCA DELLÀ - IGNASI GARCÉS, INVESTIGADOR UNIVERSITAT DE BARCELONA - MIQUEL ÀNGEL CULLERÉS, DIR. TERRITORIAL CULTURA