Un cop acabat el curs escolar, molts infants i joves comencen les colònies i estades d'estiu. Més d'un centenar han optat per participar a les que organitza l'escola Folk del Pirineu a Bellver de Cerdanya de de fa vint anys. Es tracta d'unes colònies que combinen les activitats de lleure amb la música, una proposta que es comença a preparar molts mesos abans.

En total hi participaran 133 infants i joves d'entre 7 i 17 anys repartits en dos torns. La majoria són catalans, però també n'hi ha del País Valencià i Mallorca. Tots tenen un bagatge musical i molts repeteixen. L'organització ha hagut d'adaptar-se a les limitacions actuals i distribuir els participants en grups reduïts.

Cada any treballen una temàtica diferent i enguany s'ha escollit quatre regions del Pirineu: Catalunya, Aragó, País Basc i Occitània. Com hem dit, en acabar l'estada, els infants i joves ofereixen un concert dins la trobada d'Acordionistes del Pirineu. En aquest cas tindrà lloc a la Seu d'Urgell.

Parlen al vídeo: ISIDRE PELÀEZ, DIRECTOR ESCOLA FOLK PIRINEU