En el marc del 20è aniversari de la inscripció de les Esglésies romàniques de la Vall de Boí com a Patrimoni Mundial de la Unesco, el Departament de Cultura i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, han digitalitzat tot el conjunt amb la tècnica 3D. Ho han fet amb el programa Giravolt, amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat a les esglésies. Així, tothom qui ho vulgui, ja hi pot fer un recorregut virtual des de qualsevol lloc del món, sobrevolant-les o descobrint detalls del seu interior. A banda de fer-ne més difusió, aquesta documentació 3D també permet tenir un registre físic amb tot detall dels temples, detectar possibles anomalies o patologies i facilita la feina pedagògica i d’investigació.
Per a la creació dels models s’ha utilitzat la tècnica de la fotogrametria, que consisteix a fer fotografies des de tots els punts de vista possible de l’edifici, tant en el seu interior com a l’exterior. S’han utilitzat drons per les captures d’imatge de les parts superiors com teulades i campanars, i captura fotogràfica convencional per a les parts baixes i interiors. 

Per aconseguir capturar tots els detalls, el nombre de fotografies de cada església ha estat molt elevat: per a la petita Sant Quirc de Durro s’han fet més de 5.000 fotografies, mentre que per les més complexes, com Sant Climent de Taüll s’han superat les 7.000 fotografies d’alta resolució.
A més, durant l’estiu s’incorporarà a la senyalització de les esglésies uns codis QR que donaran accés als models 3D. Això permetrà als visitants que s’hi atansin fora de les hores o dies d’obertura accedir de forma virtual a l’interior.