Uns 500 alumnes de Cerdanya han participat aquest curs al projecte 'L'escola balla'. Nens i nenes des de p3 i fins a 6è de Primària de totes les escoles de la comarca han pogut aprendre danses pirinenques. Es tracta d'una iniciativa impulsada des del Consell Comarcal basat en l’art de la dansa, la música, la psicomotricitat, la inclusió social i la cultura popular.

Els alumnes de cicle superior de l'escola Llums del Nord de Puigcerdà han aprofitat els darrers dies del curs per aprendre a ballar el ball de l'Hereu Riera, on el més important és no vessar el got, en aquest cas, d'aigua.

Altres balls que han après els alumnes han estat el ball de Bastons, de Cascavells, el Rodamoliner, el Patatuf o la Civada, cadascun adaptat a l'edat dels nens i nenes.

El Consell Comarcal cerdà va recuperar aquest projecte durant el curs 2019-2020, gràcies a aquest a la implicació de les escoles, professorat i alumnes i també al suport econòmic de la Diputació de Girona i la de Lleida.

Parlen al vídeo: SÍLVIA CASSU, MESTRA DANSA PROJECTE 'L'ESCOLA BALLA'