Després de més de cinc-cents anys Alàs i Cerc recupera la baixada de falles més antiga de Catalunya segons l’escrit que s’ha trobat en un pergamí de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell. Aquesta verbena de Sant Joan a l’ermita de Les Peces s’ha encès el far amb la flama del canigó.

Una cinquantena de fallaires han iniciat un recorregut de dos quilòmetres fins a la plaça del poble d’Alàs on els esperaven 200 veïns asseguts per les mesures sanitàries.

Els veïns s’han implicat en la recuperació de la festa dissenyant la baixada i la tipologia de falles durant els mesos previs a l’esdeveniment, ja que no hi havia informació de l’antiga baixada de falles.

Els fallaires van fer una volta a la plaça del poble i van finalitzar l’acte tirant les falles a una foguera al davant del local social del poble, fent una gran rotllana.

Aquesta ha estat la primera baixada de falles que s’ha fet a l’Alt Urgell i que incorpora la comarca al panorama fallaire del Pirineu.

Parlen al vídeo: JAUME PIFARRÉ, ORGANITZADOR BAIXADA FALLES I FALLAIRE - QUIM FARGAS, FALLAIRE - MARTA VISA, TÈCNICA PROMOCIÓ CAMINA PIRINEUS CCAU I FALLAIRE - CARLES GASCÓN, TÈCNIC PATRIMONI CULTURAL CCAU I FALLAIRE