Els veïns i veïnes de Cava denuncien xantatge d’empreses privades per deixar-los sense connexió a internet si no canvien a instal·lacions més precàries i sense qualitat. Les alternatives que es proposen són el satèl·lit o el 4G, descartat des del primer moment perquè al municipi no hi arriba aquesta cobertura.

Fins ara el servei d’internet estava a càrrec de l’empresa Eurona, que oferia una connexió a través d’unes antenes proporcionades pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Actualment aquesta empresa ha estat comprada per MasMovil, la qual assegura que no és rendible seguir oferint connexió.
Els veïns asseguren que des de fa gairebé mig any els tallen la connexió a internet o els baixen la velocitat per incitar-los a canviar de proveïdor. Demanen a l’administració que tinguin en compte aquestes problemàtiques quan parlin sobre repoblament, ja que és un requisit bàsic perquè la gent jove vulgui viure en pobles d’alta muntanya.

Els habitants dels nuclis de Cava, Ansovell i el Querforadat demanen mesures urgents per part de l’administració i recalquen que l’accés a internet és un dret humà.

Parlen al vídeo: GUILLEM CAMPRECIÓS, PORTAVEU VEÏNS DE CAVA