Del 15 al 19 de juliol Puigcerdà recuperarà la seva festa major, la del Roser. Aquest dimecres s'ha donat a conèixer la programació que, com no podia ser d'una altra manera, s'ha adaptat i s'adaptarà a les restriccions vigents. La celebració comptarà amb els concerts de Suu, Porto Bello i Gertrudis, també amb sardanes, espectacles infantils, gegants, teatre i les actuacions de les orquestres Selvatana, Venus i Principal de la Bisbal, entre d'altres propostes.

La representació teatral de companyia La Inestable Ceretana donarà el tret de sortida a la festa major, com ja és habitual. Ho farà al teatre del Casino Ceretà. Aquest espai també albergarà l'endemà la conferència de cloenda de la Universitat d'Estiu. Seran els dos únics actes que tindran lloc en interiors, ja que la resta es celebraran en diferents emplaçaments exteriors, com ara el parc Schierbeck o la plaça del Call. Un altra activitat clàssica que s'ha adaptat és la pujada refrescant de dilluns al matí. En el seu lloc s'instal·laran inflables aquàtics a l'estany.

Com hem dit, tots els actes seran amb reserva prèvia i complint l'aforament d'aquell moment.

A banda de la festa major, també s'ha presentat el programa definitiu de la 25a Setmana Cultural de Puigcerdà, que tindrà lloc del 2 a l'11 de juliol. Aquest consta de 23 propostes, on hi destaquen set presentacions literàries, la majoria d'autors locals. A més, també hi ha el musical 'Els Productors', la trobada de Poesia, la fira de pintura, un tast per aprendre a fer castells a càrrec de la colla de Cerdanya, espectacles infantils. El que sí s'ha traslladat a la tardor ha estat la Trobada Multicultural.

Parlen al vídeo: ÀLEX RUBIO, REGIDOR CULTURA I FESTES AJUNTAMENT PUIGCERDÀ - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ