La flama del Canigó ja és a Cerdanya per encendre les fogueres de Sant Joan. A la una ha arribat a Puigcerdà, on ha estat rebuda a l'ajuntament. Cada any, un equip de voluntaris porten la flama des del cim d'aquesta muntanya del Pirineu català arreu dels Països Catalans, en diverses rutes que es fan en cotxe, en bicicleta i a peu. Així comença la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

Cada any, a la trobada d’equips de foc de Sant Joan, es decideix conjuntament a qui es demanarà que faci el missatge que es llegirà arreu dels Països Catalans abans d’encendre les fogueres. Enguany, s’ha encarregat a Daniela Grau i el seu text s'ha llegit també a Puigcerdà.

Des d'Òmnium han explicat que enguany la Flama també continuarà sent un record per als presos polítics i exiliats, per reivindicar la defensa dels drets fonamentals, i no quedarà al marge del moment d’emergència social que viu el país.
La flama també ha arribat a Llívia, Alp, Bellver, Bolvir o Martinet. D'allà ha seguit el seu camí fins a Andorra, la Seu i comarques de Ponent.

Parlen al vídeo: MUNTSA VIDAL, PRESIDENTA ÒMNIUM CERDANYA