El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha tret a licitació les obres de recuperació ambiental del parc del Pinell de Tremp, pressupostades en 60.000 euros. Es preveu que els treballs es duguin a terme aquest estiu i millorin aquest espai, que compta amb 50.000 metres quadrats. D’una banda es vol eliminar el risc d’accidents per la caiguda d’arbres en episodis de fort vent. També es vol mantenir i potenciar l’activitat física, lúdica i la divulgació del medi natural. Les obres consistiran en la tallada dels arbres més inclinats, la poda de les branques baixes i la millora de l’enllumenat per crear un itinerari que voreja el parc d'1 km de longitud, la millora d’elements d’obra civil i mobiliari deteriorats i la instal•lació de cartelleres sobre la biodiversitat de l’espai. Altres actuacions que es duran a terme són la instal•lació de taules de pícnic i papereres.

Aquesta actuació s’emmarca dins el projecte “Valorització del patrimoni cultural i natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà”, i està cofinançada entre els fons FEDER, l’Ajuntament de Tremp i la Diputació de Lleida. Les empreses que vulguin optar a aquesta adjudicació tenen fins el 7 de juliol per presentar les seves ofertes econòmiques.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT CONSELL COMARCAL PALLARS JUSSÀ