La cooperativa l'Arada ha organitzat a Bellver un taller per donar a conèixer el projecte Betula que impulsa conjuntament amb el Parc Natural del Cadí Moixeró. Es tracta d'una iniciativa nascuda el 2018 i que té com a objectiu analitzar l’evolució del paisatge natural i humà dels pobles d'aquesta territori, tot comptant amb la participació dels seus habitants.

Així, doncs, el repte és portar a terme accions concretes per arribar a un context de sostenibilitat social, econòmica i ecològica a partir del teixit social local.
El mateix procés activat al Berguedà fa dos anys ha possibilitat, entre altres iniciatives, la publicació d’un còmic adreçat als joves sobre la pagesia i una exposició itinerant. L’any passat el projecte es va estendre a l’Alt Urgell i ara es el torn de Cerdanya. Aquí, s'estendrà al pobles de dins els límits del parc, com són Bellver, Alp, Das, Montellà i Martinet, Riu i Urús.

Parlen al vídeo: JORDI GARCIA PETIT, DIRECTOR PARC NATURAL CADÍ MOIXERÓ - FERRAN CANUDAS, COOPERATIVA L'ARADA