La instal·lació dels radars de velocitat als accessos de Llívia segueix generant polèmica. Dijous passat una vuitantena de veïns i veïnes es van concentrar per demanar a l'ajuntament que els retiri i busqui altres mesures per acabar amb l'excés de velocitat d'alguns conductors. Doncs bé, l'alcalde de la localitat, Elies Nova, ha defensat la col·locació dels aparells i ha afirmat que no entén com alguns veïns poden arribar a acumular més de deu multes. A més, ha deixat clar que, per ara, no els retiraran.

Nova ha explicat que durant els primers dies es sancionaven uns 200 vehicles cada dia i que ara ha baixat a la quarantena. Aquestes xifres són relativament baixes si es té en compte el nombre de vehicles que passen per aquest punt de la N154: prop de 10.000 diaris, segons ha indicat el consistori. L'equip de govern també ha defensat el lloc on s'han ubicat i ha recordat que estan ben senyalitzats.

Per altra banda, l'alcalde llivienc ha condemnat l'acte vandàlic que es va produir la nit de divendres a dissabte a l'ermita de Sant Guillem. Segons explica, una o més persones van trencar la porta i van regirar alguns dels objectes religiosos del seu interior. Malgrat no es va sostreure res, l'ajuntament ja ha denunciat els fets.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA