Un productor d’oliveres de la vall de Barcedana, al Pallars Jussà, ha importat d’Austràlia un sistema de reg que aprofita millor l’aigua de la pluja. Es tracta d’Ivan Caelles, el també creador d’Oliba Green Beer, la primera cervesa del món feta amb olives. Caelles, que també és enginyer agrònom, ha volgut implantar aquest sistema de reg, anomenat ‘keyline’, per tal que l’aigua de la pluja es reparteixi d’una manera més homogènia i per evitar l’erosió del terreny.

Pel que fa a la producció de la cervesa d’oliva, Caelles assegura que està tenint molt èxit i que, de fet, ja l’estan exportant a diversos països del món.

De cara a l’any que ve té previst fer noves plantacions d’oliveres per poder abastir la demanda que té i ja les farà aplicant la tècnica ‘keyline’.

Parlen al vídeo: IVAN CAELLES, PRODUCTOR D’OLIVERES ENGINYER AGRÒNOM