La Pobla de Segur ha acollit aquest dissabte una nova jornada de debat de la plataforma Pirineus 2030. El projecte va començar a caminar l’hivern del 2020 fruit del rebuig als Jocs Olímpics d’hivern. L’objectiu dels seus impulsors, però, va més enllà d’aquest esdeveniment i pretén fer un plantejament propositiu sobre cap on ha d’anar l’Alt Pirineu i Aran els pròxims anys. Tot plegat, es vol anar abordant en aquestes jornades temàtiques, repartides per les sis comarques de la demarcació. La d’aquest dissabte s’ha centrat en el model territorial i el turisme i, d’una banda s’ha reclamat el desplegament d’institucions pròpies a l’Alt Pirineu i Aran.

A la jornada de la Pobla de Segur hi han participat experts en disciplines com la geografia, la història, el turisme, l’economia o l’antropologia.

La primera jornada es va celebrar l’hivern del 2020 a Cerdanya i es va centrar en l’economia i el canvi climàtic. En pròximes sessions s’abordaran temes com els serveis públics, la cultura i el sector primari.

Parlen al vídeo: QUIM PORTET, MEMBRE PIRINEUS 2030 - GEMMA CASAL FITÉ, ANTROPÒLOGA