Els ramaders i pagesos del Pirineu tornen a demanar respecte per la seva feina. Volen que la convivència amb els visitants sigui la millor possible, especialment durant la temporada d'estiu, que és quan les comarques de muntanya reben centenars de turistes. Per això la Federació de Ramaders de Vaca Bruna dels Pirineus ha engegat una campanya que consisteix en col·locar cartells com aquest que recorden als forans la necessitat de respectar la feina diària del sector.

La campanya ha nascut per la presència de visitants al medi rural, un fenomen que ha crescut arran de la pandèmia de la covid-19. Això ha portat situacions perjudicials per als ramaders i pagesos. Si bé, han deixat clar que són una minoria, han cregut convenient portar a terme aquesta campanya que té un to amable.

El cartell recorda que hi ha 'campanars que toquen regularment, ramats que viuen a prop, alguns fins i tot porten esquelles al coll o pagesos i artesans que treballen per fer-te el menjar’.
La campanya ha començat aquest dilluns a Prullans, amb la penjada del primer cartell i coincidint amb l'inici d'estiu. En total se'n col·locaran un centenar. A l’acte hi han assistit l’alcalde de Prullans, Albert Maurell, l’alcalde de Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau, el d’Olvan, Sebastià Prat i el president a la Cerdanya de la Federació de Ramaders de la Vaca Bruna, Joan Noguera, així com la vicepresidenta, Anna Vidal, en representació del sector.

Parlen al vídeo: JOAN NOGUERA, PRESIDENT FEDERACIÓ RAMADERS VACA BRUNA PIRINEUS - ALBERT MAURELL, ALCALDE DE PRULLANS I RAMADER