Alas tanca l’accès al poble la revetlla de Sant Joan per la baixada de les falles que es produirà a les 22h de la nit. L’expectativa creada per la primera baixada de falles a l’Alt Urgell ha obligat a l’ajuntament a prendre mesures per evitar grans concentracions de persones.

A partir de les 18h de la tarda l’entrada del poble estarà restringida per dues zones, una pels voltants d’Alàs i l’altra al recinte tancat on arribaran els fallaires. Mossos d’Esquadra i un grup de voluntaris seran els responsables de controlar els vehicles i persones que hi arriben.
Només els veïns del poble, que han rebut una invitació del consistori, podran assistir a l’arribada dels fallaires a la plaça, unes 200 persones que hauran d’estar assegudes.

La baixada de les falles es produirà la nit del 23 de juny des de les Peces fins a la plaça del poble. L’organització demana als interessats a veure l’esdeveniment que ho facin des de diferents punts de la vall per evitar concentracions grans de gent.

Parlen al vídeo: CARLOS GASCÓN, TÈCNIC PATRIMONI CULTURAL CCAU