L'esportista i veïna de Bellver Emma Roca ha mort aquest divendres als 47 anys. Roca no ha pogut superar una malaltia que la tenia ingressada en un centre sanitari des de feia uns dies. Era biòloga, empresària, bombera voluntària i un referent en els esports de muntanya de Cerdanya i el Pirineu. Era coneguda per la seva activitat com a corredora i pels diversos projectes que tenia entre mans, el més recent, el de presidenta la cooperativa d'usuaris i treballadors Incorpora'm que fomenta la integració laboral i social de les persones amb diversitat funcional. Precisament fa unes setmanes explicava a Pirineus TV el darrer projecte: la gestió per part de la cooperativa que presidia de tot el procés del gratacul, un super aliment que s'obté de les roses silvestres.

En l'àmbit esportiu, Roca va destacar participant en triatlons, duatlons, ironmans, maratons i ultramaratons de muntanya, a més de proves d'esquí de muntanya, de ciclisme o raids d'aventura. A més de diversos campionats de Catalunya i d'Espanya, Roca va aconseguir dos tercers llocs a l'Ultra Trail de Mont Blanc (2012, 2013), un segon lloc a la Marathon des Sables (2011) i un tercer lloc també a la Cavalls del Vent (2011).

Esportistes i institucions esportives, socials i polítiques com la Secretaria General de l'Esport, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, els GRAE i l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya han lamentat la seva pèrdua.