La Pobla de Segur ha celebrat aquest dijous al vespre, per segon any consecutiu, una baixada de falles simbòlica a causa de la pandèmia. Només les han baixat els tres fallaires que s’han casat el 2020 o el 2021, per tal d’evitar aglomeracions, tant de fallaires com de públic. Cal tenir en compte que, habitualment, poden arribar a ser més d’un centenar les persones que baixen les falles a la Pobla de Segur. Quan els tres fallaires, acompanyats d’una dotació de Bombers i de diverses persones de l’organització, han arribat a la Pobla de Segur, han estat rebuts per les tres pubilles i per un reduït grup de veïns i veïnes.

La celebració ha acabat amb una ofrena a la Mare de Déu de Ribera, com és tradició. Les baixades de falles a l’Alt Pirineu i Aran van començar dimarts a Durro, a l’Alta Ribagorça, i s’aniran succeïnt els pròxims dies, sempre amb formats reduïts, adaptats a la pandèmia, i intentant que només hi assisteixi la gent del mateix poble.

Parlen al vídeo: DAVID GARÍN, PRESIDENT ASSOC. FALLAIRES I PUBILLES LA POBLA DE SEGUR - JOSEP MARTÍNEZ, FALLAIRE DE LA POBLA DE SEGUR