L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha desestimat una moció presentada pel grup de l’oposició que proposava iniciar les negociacions per comprar un bloc de pisos situat a l’avinguda Valira. La proposta ha estat desestimada per 9 vots en contra de l’equip de govern i 8 a favor de Compromís X la Seu i la Cup.

El grup municipal proposava que el consistori compri el bloc número 9 de l’avinguda del Valira, situat a l’entrada de la capital de l’Alt Urgell, i que actualment és propietat de la SAREB amb presència d’altres fons d’inversió com Servihabitat.
La CUP ha estat d’acord amb la iniciativa per poder adquirir habitatge d’ús social i reclama mesures perquè l’administració pública pugui aprofitar edificis dels bancs. L’equip de govern defensa la política d’habitatge que es fa actualment amb accions com el conveni amb Hàbitat3 i amb propietaris per la cessió d’ús.

El consistori defensa aprofitar el llegat de l’immoble del Passatge de la Missió del qual se’n podrà tenir l’usdefruit durant 99 anys per fer-hi habitatge públic.

Parlen al vídeo: CARLOTA VALLS, COMPROMÍS X LA SEU - FRANCESC VIAPLANA, VICEALCALDE LA SEU D’URGELL