Ja han començat els treballs de construcció del nou pont de les Pereres sobre el riu Segre. Fa 4 anys que l'ajuntament de Fontanals de Cerdanya volia tirar endavant el projecte perquè el pont actual és estret i d'un sol carril, fet que dificulta el pas de vehicles, vianants i ciclistes. Després de buscar finançament i demanar els permisos a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i a la Confederació Hidrològica de l’Ebre (CHE) finalment aquesta setmana han començat les obres.

El projecte contempla aixecar un pont d'uns 20 metres de llarg i 6 d'ample a tocar de l'actual que es destinarà als vehicles i serà de doble sentit. El que hi ha ara es mantindrà per als vianants i ciclistes. Cal recordar que és una zona molt concorreguda i una de les més utilitzades per passejar o fer esport. El nou pont també evitarà que els ramaders i agricultors de la zona hagin d'utilitzar altres camins quan porten maquinària agrícola.

Des de l'ajuntament han explicat que enjardinaran la zona i hi posaran taules i cadires per poder menjar o seure a la vora del riu.

L’actuació té un cost de 434.000 euros, dels quals 250.000 es finançaran a través del Pla d’Obres i Serveis de la Generalitat. A més, l'ajuntament ha obtingut recentment una subvenció de 80.000 euros de la Diputació de Girona, de manera que el consistori hi aportarà uns 100.000 euros.

Parlen al vídeo: RAMON CHIA, ALCALDE DE FONTANALS DE CERDANYA