Aquest edifici d’Esterri d’Àneu situat al costat del Centre d’Atenció Primària acollirà d’aquí un any i mig aproximadament la nova Casa de l’Os. L’Ajuntament de la localitat i la Fundación Oso Pardo han signat un conveni de col·laboració que permetrà obrir en aquestes dependències un espai d’interpretació del plantígrad.

Actualment, ja hi ha una Casa de l’Os recolzada per la Fundación Oso Pardo situada al poble d’Isil. L’objectiu de totes les parts és que els dos centres siguin complementaris.

A la nova Casa de l’os hi haurà una exposició on s’hi representarà la vida d’aquest plantígrad, tant als caus on hiverna com a l’exterior. A més, també serà el centre des d’on es realitzaran i coordinaran activitats pedagògiques i divulgatives relacionaades amb l’animal. L’edifici on s’ubicarà són uns antics magatzems de Fecsa Endesa que ara fa servir la brigada municipal.

Parlen al vídeo: PERE TICÓ, ALCALDE D’ESTERRI D’ÀNEU