Aquest estiu torna el Festival de Música Antiga dels Pirineus, el FEMAP, després de la suspensió l'any passat de la desena edició. Enguany, el Festival dona el tret de sortida el 2 de juliol i s’allargarà fins al 22 d’agost en els 33 municipis pirinencs participants. A Cerdanya s'han programat sis concerts: dos a Puigcerdà, dos a Alp i dos a Llívia.

La 10a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus comptarà amb la participació de 20 grups i solistes de prestigi. Com a principal novetat destaquen la producció pròpia amb què s’inaugura el festival amb el grup Ensemble Brudieu.

Com en les darreres edicions, els preus de les entrades tenen dues tarifes diferenciades entre els 10 i els 20.

El Festival de Música Antiga dels Pirineus no només se centra en la música i a apropar els artistes de diversos països d’Europa al Pirineu, sinó que també aposta pel patrimoni local i la natura pirinenca oferint vistes guiades, degustacions o activitats culturals incloses amb el preu de l’entrada. I sense oblidar la part més social del festival de la mà del FeMAP social, que acosta la música antiga a les persones més vulnerables. Per altra banda, també s’ofereix paquets turístics que combinen les entrades dels diferents concerts del festival amb allotjament.

A Cerdanya, el primer concert serà el 4 de juliol a l'església Sant Domènec de Puigcerdà. Els dies 25 i 30 de juliol se'n faran dos a l'ermita de St Guillem i a l'església Mare de Déu dels Àngels de Llívia i el 5 d'agost s'ha programat un segon concert a l'església de la capital cerdana. A Alp, el festival hi farà parada el 12 d'agost, amb un concert al refugi del Niu de l'Àliga, i el 20 d'agost, a l'església de Sant Pere.