L’Ajuntament de la Pobla de Segur ha dut a terme un seguit d’actuacions a la zona de la Font de la Figuereta per tal de facilitar l’arribada d’embarcacions. Aquest és un dels punts on arriben les barques d’esports d’aventura que fan descens pel riu Noguera Pallaresa. Aquí, els usuaris agafen un transport que els retorna al punt de sortida i les barques es carreguen en uns altres vehicles per tornar-les a dur cap amunt. Fins ara, aquestes accions eren més complicades degut a l’estat del camí que uneix el riu amb l’aparcament. A demanda de les empreses d’esports d’aventura, s’ha eixamplat i millorat el camí per tal que ja no s’hagin de pujar les barques a coll.

Per arreglar el camí s’han necessitat dos camions plens de saorra, un tipus de material granulat que serveix per afermar el sòl. També s’han desbrossat els marges del camí per guanyar amplitud i s’ha conduit l’aigua de la font directament cap al riu per evitar que es desvii cap al camí i el malmeti.

Parlen al vídeo: MARC BARÓ, ALCALDE DE LA POBLA DE SEGUR