Lectura d’un manifest per sensibilitzar a la població en el dia mundial de la presa de consciència de l’abús i els maltractaments a les persones grans. El Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu i el Consell Consultiu de la Gent Gran han realitzat l’acte a la plaça de les Monges.

En el text es demana denunciar qualsevol situació d’abús que s’observi per poder ajudar aquestes persones, ja sigui familiars, veïns o coneguts. L’oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya i de la Xarxa per a l’Envelliment Actiu han difós un vídeo per sensibilitzar sobre el maltractament que també s’ha compartit a través del canal de Telegram de la Gent Gran de l’Alt Urgell.

En el vídeo es reclama poder prendre decisions, que es deixin de tractar com a nens petits, que se’ls doni la importància al que els preocupa i que no se’ls digui el que poden o no poden fer, entre altres.

Des del consistori també s’ha recordat a la gent més jove que vacunar-se és una manera de protegir als més grans.

Parlen al vídeo: AMADEU GALLART, PRESIDENT CONSELL CONSULTIU GENT GRAN ALT URGELL - MARIAN LAMOLLA, REGIDORA GENT GRAN AJUNTAMENT SEU D’URGELL