Fins a 1500 ciclistes han participat aquest dissabte a la 41a edició de la marxa cicloturista Tres Nacions. Després de més d'un any sense poder celebrar gaires competicions esportives, l'emoció s'ha notat a les cares dels participants. A dos quarts de vuit del matí s'ha donat el tret de sortida al poliesportiu de Puigcerdà. Per davant, 140 quilòmetres i l'ascensió a tres mítics ports de muntanya: Port d’Envalira, el Coll de Puimorens i la Tor de Carol. Tot plegat amb un desnivell de 2400 metres.

Entre aquest 1.500 participants hi havien ciclistes de sis nacionalitat diferents: Alemanya, Andorra, Espanya, França, Itàlia i Suïssa. A destacar també el 6% de participació femenina.

El millor temps en categoria masculina ha estat per a Raúl Castello Garcia (03:53:06) i
en categoria femenina ha estat per Nora Silva (04:33:35).

Com a cares conegudes d’aquesta edició, a més de José Antonio Hermida que ha fet
un temps de 05:58:46, Victor del Corral (03:53:15), Oliver Avilés (04:07:08), Joaquin Rodríguez (Purito) (04:07:12). Un dels més ràpids de la jornada ha estat Aleix Espargaró entrant en segona posició amb un temps de 03:53:09.

Recordem que la Marxa Tres Nacions és una prova no competitiva singular, ja que creua tres fronteres. El seu recorregut és un dels seus principals atractius.

La propera prova ciclista que acollirà la comarca serà la Cerdanya Cycle Tour, amb sortida i arribada a Alp. Tindrà lloc el 25 de juliol.

Parlen al vídeo: JOSEP ANTONI HERMIDA, CICLISTA I ORGANITZADOR - NORA SILVA, GUANYADORA CATEGORIA FEMENINA - ALEIX ESPARGARÓ, 2n CATEGORIA MASCULINA