La Seu d’Urgell iniciarà noves excavacions al jaciment arqueològic que es va trobar al pati del centre cultural Les Monges a finals de l’any passat. En una primera fase de la intervenció es van poder identificar restes d’un barri d’artesans d’entre els segles XIII i XV i una ocupació posterior entre els segles XVI i XVIII.

La troballa es va realitzar per unes obres que s’estaven fent amb la intenció d’instal·lar una central tèrmica de biomassa a l’espai. Després de realitzar-ne un primer informe arqueològic s’ha posat de manifest que és un jaciment únic al Pirineu, situat al centre històric de la ciutat.
El consistori de la Seu, amb el suport de la CUP i Compromís X la Seu, ha declarat Bé Cultural d’Interès Local el lloc on es troba el jaciment i es destinaran entre 20.000 i 25.000 euros per continuar amb una segona fase de l’actuació.

Els treballs que es duran a terme aquesta segona meitat d’any han de permetre conèixer com era la Seu d’Urgell en l’època medieval.

Parlen al vídeo: CARLOS GUÀRDIA, REGIDOR DE PATRIMONI CULTURAL DE LA SEU